EUROSONG DK

Årets odds: en tusse på gorillaen, tak!

Ifølge bookmakerne er Italien storfavorit til at vinde i Kiev

Med samtlige 43 bidrag på plads til Eurovision Song Contest 2017 kender vi nu alle deltagere og sange, og traditionen tro er alverdens bookmakere nu flittige til at sætte odds på årets udbud i håbet om, at de spillelystne vil satse en skilling eller to.

 

Italien er årets storfavorit

Odds på sange i Eurovision er bestemt ikke nogen garanti for, at det også ender på samme måde på resultattavlen i maj, men ikke desto mindre er det altid et godt pejlemærke for udfaldet i Kiev. Tidligere vindere som Loreen, Måns Zelmerlöw og vores egen Emmelie de Forest levede som bekendt fuldt op til bookmakernes tillid - mens det omvendt også er gået grueligt galt for forhåndsfavoritten. I 2011 måtte Frankrigs Amaury Vassili fx nøjes med en skuffende 15. plads trods status som vinderkandidat. Senest i 2016 var Ruslands Sergey Lazarev kæmpefavorit, men han måtte som bekendt "nøjes" med 3. pladsen.

 

I 2017 er alle bookmakerne enige om, at den store favorit er italienske Francesco Gabbani med "Occidentali's Karma". Over hele linien er der ganske lave odds på italiensk triumf - et indslag der meget vel kan få markatet "dén med gorillaen", fordi Italien blander alvor og humor med en iørefaldende og positiv pop-vibe. Den italienske delegation har allerede afsløret, at man tager gorillakostumet med på scenen i Kiev.

De unge står på spring

Som sagt er de lave odds dog ingen garanti for italiensk sejr, og når lydprøverne først indledes i starten af maj, så vil der traditionen tro ske store ændringer med flere landes odds - positivt såvel som negativt.

 

I skrivende stund har bookmakerne også god fidus til mange af de helt unge solister i årets startfelt. Således spås Bulgariens Kristian, Belgiens Blanche og Australiens Isaiah alle til at opnå topplaceringer - ligesom Sverige som sædvanlig også må regnes blandt de seriøse vinderkandidater. I år stiller svenskerne med Robin Bengtsson, der som mange tidligere svenske deltagere har fået odds på de blå/gule til at rasle ned. Til gengæld tjener man gode penge i tilfælde af sejr til fx Tjekkiet, Slovenien eller San Marino - i sidstnævntes tilfælde kan man få pengene hele 400 gange igen, hvis den lille nation skulle vinde!

 

Pæne odds på Danmark

Og hvad med vores egen Anja og det danske bidrag "Where I Am"? Hos de fleste bookmakere ligger Danmark på en placering mellem 12 og 16 - hvilket er i den bedste tredjedel af samtlige bidrag. Altså pænt uden at være pragende. Til gengæld er stort set alle bookmakere enige om, at Danmark kvalificerer til finalen - hvilket Danmarks Radio ikke har lagt skjul på er det helt store succeskriterie for Danmark i 2017.

Odds fra Danske Spil pr. 27. marts 2017

Hos oddschecker er det muligt at få et samlet oveblik over de vigtigeste bookmakeres odds på Eurovision 2017. Vær opmærksom på, at odds ændres løbende og også kan påvirkes af en pludselig stor spillelyst på et specifikt land.