webvoter poll

Hvad synes du om Portugals vindersang?

Kedelig
Smuk

    Se resultat

EUROSONG DK

Revanche for Anja - klar til Kiev!

Anja vinder for Danmark

Sidste år var hun SÅ tæt på sejren - snydt i sidste sekund af Lighthouse X. Denne gang tog Anja Nissen gruelig revanche, da hun vandt en overbevisende sejr i Melodi Grand Prix 2017 - sendt direkte fra Boxen i Herning. I en direkte duel mod Ida Una og svenske Johanna var der ikke den store tvivl, for den store stemme fra Australien modtog hele 64 % af samtlige stemmer.

 

Resultatet var en kombination af seernes og juryens votering. Juryen bestod i år af fem Grand Prix-fans - et resultat af manglende danske finalepladser de senere år. Nu er det altså op til den tidligere australske "The Voice"-vinder at skaffe Danmark tilbage i det gode selskab. Årets vindersang hedder "Where I Am" - skrevet af Anja selv i samarbejde med Angel Tupai og Michael D'Arcy.

 

En tur ned ad Memory Lane

Foruden jagten på en ny dansk vinder, så var aftenens show også en hyldest til konkurrencen, som i 2017 har 60 år på bagen i Danmark. Der var besøg af tidligere vindere som Kirsten Siggaard, Gry og Søren Poppe - kulminerende med en følelsesladet optræden fra Brødrene Olsen, som selvfølgelig gav deres "Fly On The Wings of Love" til stor begejstring i en sydende Boxen.

 

Nu skal Anja så tilføje et nyt kapitel i den imponerende danske Grand Prix-historie. Det bliver således hendes opgave at forsvare de rød/hvide farver, når det går løs i Kiev ved 2. semifinale torsdag d. 11. maj og forhåbentlig også i finalen to dage senere.

 

Kunstner

Titel

Points

Placering

1

Ida Una

One

26 %

2

2

Thomas Ring

Vesterbro

 

 

3

Rikke Skytte

Color My World

 

 

4

Anja Nissen

Where I Am

64 %

1

5

Calling Mercury

Big Little Lies

 

 

6

Anthony

Smoke In My Eyes

 

 

7

René Machon

Warriors

 

 

8

Sada Vidoo

Northern Lights

 

 

9

Jeanette Bonde

Hurricane

 

 

10

Johanna Beijbom

A.S.A.P.

10 %

3

 

Danmark

 

Anja

Where I Am

 

Tekst og musik:

Anja Nissen, Angel Tupai og Michael D'Arcy