EUROSONG DK

D-Moll er i "Heaven" for Montenegro

D-Moll for Montenegro

Den nationale finale i Montenegro bød på fire kvindelige solister, men det var gruppen D-Moll med aftenens eneste indslag på engelsk, der trak det længste strå, da Balkan-nationen fandt sin vinder sent lørdag aften. Vindersangen "Heaven" modtog topkarakterer fra både juryerne og tv-seerne.


Tidligere vinder sidst hos tv-seerne

To runder med afstemning måtte der til, før resultatet blev kendt. Både lokale og internationale juryer valgte i første omgang to superfinalister, mens SMS-stemmerne i anden runde alene afgjorde slaget. Her modtog D-Moll 62 % af stemmerne, mens Ivana Popović måtte nøjes med 38 %. Den tidligere vinder Andrea Demirovic endte overraskende sidst hos tv-seerne og nåede altså ikke i blandt de sidste to.


Få succeshistorier for Montenegro

Montenegro debutterede som selvstændig nation i 2007, efter at landet på dramatisk vis splittede med Serbien i den kaotiske nationale finale i 2006. Siden er det dog blevet til ganske få succeshistorier for montenegrinerne - bedste placering er stadig Knez' 13. plads tilbage i 2015. Sidste år lykkedes det ikke for Vanja Radovanovic at kvalificere landet til finalen.

Deltagerne i Montenegro

Kunstner

Titel

1. runde

2. runde

Placering

01. D-Moll

Heaven

17

62 %

1

02. Andrea Demirović

Ja sam ti san

7


3

03. Monika Knezović

Nepogrješivo

4


5

04. Ivana Popović

Nevinost

12

38 %

2

05. Nina Petković

Uzmi ili ostavi

4


4


Montenegro 2019


Video:

Artist: D-Moll

Titel: Heaven

Musik & tekst: Dejan Božović

og Adis Eminić