webvoter poll

Kommer Danmark i finalen ved ESC 2017?

Ja
Nej

    Se resultat

EUROSONG DK

Spansk vinder mødt med buh-råb!

Manel vandt på den hårde måde

Det sydlandske temperament kom i dén grad i kog, da den spanske finale udviklede sig til lidt af en midnatsgyser sent lørdag aften. Juryen på tre medlemmer stemte nemlig imod folkets vinder og pegede i stedet på stakkels Manel Navarro, der efterfølgende blev mødt af buh-råb fra publikum, der bestemt ikke var tilfreds med afgørelsen. Manel var "kun" blevet nummer tre hos befolkningen.

 

Taktisk jury?

Dramatikken opstod fordi Manel og seer-favoritten Mirela stod fuldstændig lige med hver 58 points, og herefter blev juryens favorit kåret som vinder - som det også stod skrevet i regelsættet i tilfælde af pointlighed. To jurymedlemmer gav ovenikøbet Mirela bundkarakterer - måske set i lyset af, at sangerinden ville få de fleste seer-stemmer. Ydermere er Manel blevet kraftigt promoveret i ugerne op til finalen på en radiostation, som ét af jurymedlemmerne er knyttet til. Taktisk eller ej - Manel deltager for Spanien i Kiev med "Do It For Your Lover", som han selv har skrevet. Se hans optræden herunder.

 

Årets spanske finale blev som sædvanlig sendt direkte fra TVE's tv-studier i Madrid, hvor værten Jaime Cantizano forsøgte at styre løjerne. Foruden de seks deltagende solister var der også besøg af tre tidligere vindere fra tre forskellige årtier: Karina (1971), David Civera (2001) og Berei (2016).

 

Som en del af BIG 5 er Spanien direkte kvalificeret til finalen ved ESC 2017.

 

Kunstner

Titel

Jury

SMS

Samlet

Placering

1

Manel Navarro

Do It For Your Lover

34

24

58

1

2

LeKlein

Ouch!!

22

30

52

3

3

Paula Rojo

Lo Que Nunca Fue

21

18

39

6

4

Mario Jefferson

Spin My Head

25

15

40

5

5

Maika Barbero

Momento Crítico

20

21

41

4

6

Mirela

Contigo (With You)

22

36

58

2

 

Spanien

 

Manel Navarro

Do It For Your Lover

 

Tekst og musik:

Manel Navarro