webvoter poll

Kommer Danmark i finalen ved ESC 2017?

Ja
Nej

    Se resultat

EUROSONG DK

Flere vindere pakker kufferten

Malta, Ungarn og Polen er klar med deltagere

Der er travlt i Grand Prix-land i disse dage, og lørdag aften bød atter på nationale finaler rundt om i Europa, hvor Polen, Ungarn og Malta kunne sætte navne på de deltagere, der kan pakke kufferten og finde "Turen går til Kiev" frem.

 

Kasia Moś tager turen for Polen

I Polen måtte arrangørerne trække den nationale finale i langdrag, fordi kvaliteten af det indsendte materiale simpelthen var for ringe. Lørdag aften havde ti deltagere dog fået lov til at tage plads på scenen, hvor sørgmodig dramatik atter nåede længst i form af Kasia Moś og hendes "Flashlight", som hun selv har været med til at skrive. Juryen havde hende som klar favorit, og da hun samtidig modtog næstflest stemmer fra seerne, var sagen klar. Rafał Brzozowski og Carmell endte på de næste pladser. Kasia Moś udgav i 2015 sit debutalbum, og sidste år deltog hun også i den polske finale, hvor det blev til en 6. plads.

 

Polen

 

Kasia Moś

Flashlight

 

Tekst og musik:

Kasia Moś, Pete Baringger & Rickard Bonde Truumeel

Klar sejr i Ungarn

Folk med hang til ungarsk rap kan se frem til en fornøjelig tur til Kiev, for i Ungarn vandt den mystiske og etno-prægede "Origo" - fremført af den 35-årige ophavsmand Joci Pápai, der blander pop, folklore og rap. Sejren var aldrig rigtig i fare for Joci Pápai, der var juryens favorit og sidenhen også vandt seernes hjerter. Årets ungarske Grand Prix "A Dal 2017" har været en længere rejse med auditions og indledende runder - inden de otte bedste acts stod tilbage i aftenens finale. I Kiev bliver Joci Pápai en direkte konkurrent til den kommende danske vinder, da begge lande deltager i 2. semifinale.

 

Ungarn

 

Joci Pápai

Origo

 

Tekst og musik:

József Pápai

Endelig Claudias tur

Aftenens sluttede på Malta, som ikke er tilhængere af korte finaler. Som sædvanlig strøg timerne afsted på den lille ø mod syd, mens hele 16 sange rullede hen over skærmen med masser af genkendelige navne på både solist - og sangskriverfronten. I sidste ende var det da også rutinerede kræfter, der løb med sejren i form af Claudia Faniello og balladen "Breathlessly". Lyder efternavnet bekendt, så er den god nok: Claudia er søster til den tidligere dobbelte vinder Fabrizio Faniello. Nu var det så endelig søsters tur til at smage sejrens sødme efter utallige forsøg. Hendes sangskrivere Philip Vella og Gerard James Borg deltager stort set hvert år og har flere sejre i bagagen.

 

Malta

 

Claudia Faniello

Breathlessly

 

Tekst og musik:

Philip Vella, Sean Vella & Gerard James Borg