webvoter poll

Hvad synes du om Portugals vindersang?

Kedelig
Smuk

    Se resultat

EUROSONG DK

Hollandske søstre: Fars sang er bedst!

Kroatien, Holland og Cypern vælger internt

Mens en del lande har gang i nationale finaler i disse uger, så vælger adskillige lande også den "billige" løsning ved at udpege deres repræsentant for lukkede døre uden egentlig offentlig indblanding. Herunder kommer tre eksempler på nationer, der har valgt internt i år:

 

Svensk hjælp til Cypern

Efter mange skrantende resultater er Cypern ved at finde fodfæste i de internationale finaler. Sidste år fik den lille ø hjælp af den svenske Grand Prix-sangskriverkonge Thomas G:son, og også i år står der G:son på Cyperns bidrag, som har fået titlen "Gravity". Det fremføres af den tidligere X Factor-deltager Hovig, som har armenske rødder og derfor garanteret håber på stemmer fra de kanter. Han har tidligere deltaget to gange i cypriotiske finaler, men i år har han altså fået muligheden uden egentlig konkurrence. Cypern deltager i 1. semifinale ved ESC 2017.

 

Cypern

 

Hovig

Gravity

 

Tekst og musik:

Thomas G:son

Søstre vælger farmands bidrag

Allerede sidste år stod det klart, at Holland bliver repræsenteret af tre søstre i form af trioen OG3NE, og nu er deres bidrag også klar til bedømmelse. Blandt flere indsendte sange valgte pigerne ikke helt overraskende "Lights And Shadows", som er skrevet af deres far Rick Vol. Med en imponerende samklang i vokalerne ledes tankerne tilbage på en trioen Wilson Phillips, som havde stor succes i 90'erne. OG3NE har tidligere prøvet kræfter i dette forum, for de repræsenterede tulipanlandet i Junior Eurovision Song Contest i 2007. I 2014 vandt pigerne "Voice of Holland" og har efterfølgende haft pæn succes på hitlisterne i hjemlandet. I Kiev deltager Holland i 2. semifinale - sammen med bl. a. Danmark.

 

Holland

 

OG3NE

Lights And Shadows

 

Tekst og musik:

Rick Vol og Rory de Kievit

Houdek kæmper med uheldige udtalelser

At det kan betale sig at blive ved i Melodi Grand Prix kan Kroatiens Jacques Houdek skrive under på, for i den nationale finales storhedstid (DORA) i 00'erne deltog sangeren et utal af gange uden nogensinde at vinde. Nu "belønnes" Houdek med en billet til Kiev uden nogen form for konkurrence. Sangen "My Friend" fremføres på både engelsk og italiensk og er et udstillingsvindue af Houdeks mange vokale registre. Houdek har tidligere været i modvind rent PR-mæssigt, fordi han i 2005 udtalte sig negativt om bøsser og lesbiskes rettigheder. Siden dengang har han dog forsøgt at bløde op på sine tidligere holdninger, men mon ikke han alligevel bliver konfronteret med sin fortid ved pressekonferencen i Kiev? Der er ikke blevet produceret en egentlig musikvideo til "My Friend", så indtil videre må vi nøjes med sangen:

 

Kroatien

 

Jacques Houdek

My Friend

 

Tekst og musik:

Jacques Houdek, Tony Roberth Malm, Siniša Reljić, Arjana Kunštek, Fabrizio Laucella og Ines Prajo