webvoter poll

Kommer Danmark i finalen ved ESC 2017?

Ja
Nej

    Se resultat

EUROSONG DK

Hviderusland og Georgien har valgt

NAVI Band deltager for Hviderusland i Kiev

To meget forskellige sange kunne fredag aften vedhæftes til tracklisten for Eurovision Song Contest 2017, da de to tidligere Sovjet-republikker Hviderusland og Georgien bød indenfor til nationale finaler i den bedste sendetid.

 

Glad-i-låget indie-pop fra Hviderusland

I Hviderusland havde 13 acts kvalificeret sig fra en audition i november sidste år, og flest points var der til indie pop-duoen NAVI, der også tidligere har deltaget i den nationale finale. I år hedder deres sang "Historyja majho zyccia" (på dansk: "Mit livs historie") og kunne først og fremmest kåres som vinder, fordi juryen gav den topkarakterer, mens opbakningen var noget mere afdæmpet blandt SMS-fingrene. Lyden må siges at være glad-i-låget og inspireret af den lokale folkemusik-tradition. Allerede inden finalen har duoen været en tur i skoven for at optage en musikvideo til "Historyja majho zyccia", som altså bliver Hvideruslands bidrag ved ESC 2017.

 

Hviderusland

 

NAVI Band

Historyja majho zyccia

 

Tekst og musik:

Arciom Lukjanienka

Storladen ballade fra Georgien

Tidligere på aftenen havde Georgien fundet et mere alvorligt udtryk i form af "Keep The Faith", fremført af sangskriveren selv - den 33-årige Tako Gachechiladze. Sangen hylder den storladne ballade - klassisk i udtrykket med en snert af politiske undertoner. I hvert fald var der masser af hentydninger til den russiske invasion af Georgien i dén grafik i baggrunden, som bidrog til sangens stemning.

 

Tako Gachechiladze har faktisk vundet finalen i Georgien én gang før som del af gruppen Stephane & 3G, men deres bidrag fra 2009 "We Don't Wanna Put In" blev dengang diskvaliceret af EBU, fordi teksten var en direkte kritisk af den russiske præsident Vladimir Putin. Mon ikke Tako får chancen for Eurovisions-deltagelse denne gang - selvom også "Keep The Faith" inddrager en form for politisk element? Se hendes optræden fra finalen herunder.

 

Georgien

 

Tako Gachechiladze

Keep The Faith

 

Tekst og musik:

Tako Gachechiladze