EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2018

Hit og skidt i Lissabon? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 43 deltagende bidrag i dette års Eurovision under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne omgang ser Martin på de sidste ni lande fra 2. semifinale:

10. Georgien

 

Ethno-Jazz Band Iriao - For You

 

'For You' med Ethno-JazzBand Iriao blender flere gode musikalske trends, som tiltaler mig. Desværre bliver det generelt en lidt for stor mundfuld at sluge.

11. Polen

 

Gromee feat. Lukas Meijer - Light Me Up

 

En dansabel, ukrukket, tidstypisk popsang der appellerer vidt og bredt. 'Light Me Up' oser af forår og kærlighed i luften. Highly likeable.

12. Malta

 

Christabelle - Taboo

 

'Taboo' med Christabelle har en overdådigt produceret musikvideo i ryggen. Ikke ulig miljøet fra filmen The Greatest Showman. Men sangen skal nu engang performes live. Jeg kommer i tvivl om hvorvidt budskabet slår visuelt og musikalsk igennem scenisk. Alligevel en mere end hæderlig hookline.

13. Ungarn

 

AWS - Viszlát Nyár

 

AWS toner rent heavy-rock flag. Et kærkomment afbræk fra alt det pæne og polerede. Meget troværdigt indenfor sin genre.

14. Letland

 

Laura Rizzotto - Funny Girl

 

'Funny Girl' er en ikke helt regulær og strømlinet popsang med visse jazz-elementer. Et spændende udgangspunkt. Laura Rizzotto må dog gerne skrue lidt ned for drama-queen faktoren, hvis du spørger mig.

15. Sverige

 

Benjamin Ingrosso - Dance You Off

 

Benjamin Grosso repræsenter Sverige med sædvanlig høj hit-bannerføring. Et velproduceret nummer og vel-iscenesat show, der nok skal gøre sig godt på vej til finalen.

16. Montenegro

 

Vanja Radovanovic - Inje

 

Stor, dramatisk og velsunget ballade med alle de rigtige attituder indover. Men præsentation og performance synes noget påtaget og overfladisk for min smag.

17. Slovenien

 

Lea Sirk -Hvala, ne

 

Techno dance er hovedideen med 'Hvala, ne'. Men projektet kommer ikke særlig langt ud over stepperne, før det mister pusten og bliver uinteressant.

18. Ukraine

 

MELOVIN - Under The Ladder

 

'Under The Ladder' er uden tvivl et popnummer med potentiale. Men det kunne godt have brugt en stærkere og mere sikker sanger end MELOVIN - i hvert fald live.

Martin Lofts soundcheck - del 4