EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2018

Hit og skidt i Lissabon? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 43 deltagende bidrag i dette års Eurovision under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne omgang ser Martin på de første ti lande fra 1. semifinale:

01. Azerbaijan

 

Aisel - X My Heart

 

Aisel skruer pop-charmen på i 'X My Heart'. Sangen virker noget outdated og oldschool i mine ører, men er samtidig svær at ryste af sig.

02. Island

 

Ari Ólafsson - Our Choice

 

Ari Olufsson synger en musicalinficeret hymne 'Our Choice', der får svært ved at vinde fodfæste i finalen. Han er sød, pæn og synger godt. Men det hele er for forudsigeligt og tenderer patetisk.

03. Albanien

 

Eugent Bushpepa - Mall

 

Folky sang der dyrker 6/8dels takten fermt og formidabelt. Eugent Bushpepa synger stærkt, sikkert og fokuseret på finalen. Tæt på en 5 stjernet favorit...

04. Belgien

 

Sennek - A Matter Of Time

 

Sennek synger en okay popsang med James Bond-tema træk. Dog uden den store appel i opbygning, performance og produktion.

05. Tjekkiet

 

Mikolas Josef - Lie To Me

 

Mikolas Josef og 'Lie To Me' blender Justin Timberlake og Bruno Mars i et festfyrværkeri af en sang. En floorfiller der både jazzer og groover på en smittende måde.

06. Litauen

 

Ieva Zasimauskaitė - When We're Old

 

'When We're Old' er pianoballade af den fineste slags. En meget flot afbalanceret komposition der står stærkt, selv om den er underspillet. En personlig guilty pleasure!

07. Israel

 

Netta - TOY

 

Et forfriskende, farverigt pust i et ret selvhøjtideligt felt. Netta byder med 'Toy' op til dans ved at tage #metoo tematikken under behandling. Det er vanskeligt at sige nej til opfordringen.

08. Hviderusland

 

ALEKSEEV - Forever

 

'Forever' er en skøn, skæv popsang med reminiscenser af Pet Shop Boys. Sædvanen tro, med tvivlsom engelsk udtale - men alligevel charmerende.

09. Estland

 

Elina Nechayeva - La Forza

 

Elina stiller op med hvad der mest af alt minder om en sang, der ikke kom med i Phantom Of The Opera. Tror ikke helt det holder til finalen. Men Elina kan sin opera koloratur.

10. Bulgarien

 

EQUINOX - Bones

 

EQUINOX rammer den moderne popsangs puls spot-on med 'Bones'. Fuldfed produktion og fine vokalpræstationer.

Martin Lofts soundcheck - del 1