EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2018

Hit og skidt i Lissabon? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 43 deltagende bidrag i dette års Eurovision under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne omgang ser Martin på de sidste ni lande fra 1. semifinale:

11. Makedonien

 

Eye Cue - Lost And Found

 

Eye Cue er genopstået (Eye Q)...'Lost and Found' indfører reggae i ESC i en sjælden destilleret form. En rodebutik af en komposition der ikke holder fast i én enkelt grundidé.

12. Kroatien

 

Franka - Crazy

 

Franka giver den gas som pop-sirene i 'Crazy' i endnu en 6/8dels sang. Absolut ikke uden evne.

13. Østrig

 

Cesár Sampson - Nobody But You

 

Cesár rammer en meget radiovenlig og tjekket tone med sin iørefaldende 'Nobody But You', der stilmæssigt minder om Rag'n'Bone Bone Man materiale. Læner sig op ad 5 stjerner.

14. Grækenland

 

Yianna Terzi - Oniro Mou

 

Yianna Terzi virker autentisk og troværdig med sit græsksprogede bidrag. Desværre besidder nummeret ikke indlysende hitkvaliteter.

15. Finland

 

Saara Aalto - Monsters

 

Saara Aalto (tidligere deltager i Storbritanniens X-Factor, sæson 13) laver sin bedste version af Pink med nummeret 'Monsters'. En god, gedigen popsang med et twist af noget nyt, der øjeblikkeligt slår ud på hit-barometret:

16. Armenien

 

Sevak Khanagyan - Qami

 

Sevak K synger en stort anlagt ballade 'Qami'. Imponerende stemme, men middelmådig melodi. En sang der kræver staging og sceneshow.

17. Schweiz

 

ZiBBZ - Stones

 

'Stones' er en hæderlig, nutidig popsang. Overbevisende performet af ZiBBZ og rocket produceret. Men ikke helt finale-værdig.

18. Irland

 

Ryan O'Shaughnessy - Together

 

Ryan O går ad den traditionsrige irske singer/songwriter rute, selv om den tilhørende musikvideo tænker utraditionelt mht budskabet. En ganske tilforladelige sang, der dog savner punch og hookline.

19. Cypern

 

Eleni Foureira - Fuego

 

Eleni prøver med 'Fuego', efter min mening, alt for hårdt at sælge varen. Et noget nær desperat forsøg med fokus på alt andet end musikken.

Martin Lofts soundcheck - del 2