EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2017

Hit og skidt i Eurovision? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 42 deltagende bidrag under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne omgang ser Martin på de sidste ni lande fra 1. semifinale.

10. Grækenland

 

Demy - This Is Love

 

Demy med 'This Is Love' vidner om, at man har lavet et afkog af alt, hvad der rører sig på de europæiske hitlister. Derefter har man designet en sang der appellerer bredt, men først og fremmest til dansegulvet. Det er ikke dårligt, men heller ikke revolutionerende. En af få up-tempo sange. Det har også betydning.

11. Polen

 

Kasia Moś - Flashlight

 

Kasia spænder den dramatiske bue hårdt op på den svulstige ballade 'Flashlight'. Sangen er overdådigt arrangeret og har er behageligt flow. Hendes vokalklang er lige dele Celine Dion og Sanna Nilsson, hvilket resulterer i en imponerende, kontrolleret lyd og frasering. Håber hun kan holde niveauet live.

12. Moldova

 

Sunstroke Project - Hey Mamma

 

Sunstroke Project står bag et af de stærkeste ESC saxofon-samples med deres 'Run Away' bidrag fra 2010. 'Hey Mamma' følger samme recept. Der er indlagt klap-sammen-med-og-af-os sekvens, og i det hele taget er der lagt op til gang i gaden. Desværre synes jeg sangen tangerer det små-enerverende efter 2 minutter. Alligevel ikke helt ueffent.

13. Island

 

Svala - Paper

 

Svala leverer en fed, velfungerende popsang med 'Paper'. Der er gode skift i det hårdt programmerede arrangement. Der skiftes mellem decideret sang og sjov behandling af tekst. Og så har Svala en helt specielt sound (á la danske Dorthe Gerlach) i sin vokal, der gør at hun i den store pige-solist mængde er lettere at huske.

14. Tjekkiet

 

Martina Bárta - My Turn

 

Martina Barta's 'My Turn' vælger ballade-modellen. Man burde ikke vælge en solist, der synger et så fejlfyldt engelsk. Flere steder er jeg faktisk i tvivl om teksten. Melodien er ikke noget at skrive hjem om. Selv om Martina, med sin Alison Moyet agtige vokal, gør hvad hun kan, løfter materialet sig ikke op over middel.

15. Cypern

 

Hovig - Gravity

 

Hovig stiller op med en sangtitel, der er meget populær. Ved efterhånden ikke hvor mange der har sunget om 'Gravity'... Tempoet er sejt og minder i lyd og attitude om Rag'n'Bone Mans 'Human'. En moderne popsang der rammer bredt. Catchy omend lettere monoton.

16. Armenien

 

Artsvik - Fly With Me

 

'Fly with me' er et meget etnisk, world agtigt nummer. Velsunget og flot fremført af Artsvik med en effektiv koreografi. Tilpas mystisk og mærkelig til at stikke ud af mængden. Følger rent musikalsk Ukraine-modellen fra sidste år.

17. Slovenien

 

Omar Naber - On My Way

 

Omar Naber synger 'On My Way', som var det et highlight fra en ny Andrew Lloyd Webber-musical. Sangen er i struktur og stil ikke ulig Norges 2001 bidrag 'On My Own' med Haldor Lægreid. Ikke et ondt ord om musical, men i denne sammenhæng virker nummeret håbløst passé, selv om Omar har en stor stemme med let adgang til falsetten.

18. Letland

 

Triana Park - Line

 

Triana Park går efter dansegulvet med 'Line'. I stil og opbygning lig Grækenlands bidrag. I det kæmpe opbud af kvindelige solister står Triana sig en tand bedre vokalmæssigt end Demy. Er man i dance-mood er det vanskeligt at sidde stille til dette track. Så det virker helt efter hensigten.

Martin Lofts soundcheck - del 2