EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2017

Hit og skidt i Eurovision? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 42 deltagende bidrag under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne omgang ser Martin på de første ni lande fra 2. semifinale - heriblandt Danmark.

01. Serbien

 

Tijana Bogićević - In Too Deep

 

Tijana Bogicevic 'In Too Deep' lyder som ca. 99 % af den dance musik, der hærger hitlisterne lige nu. Alle de rigtige lyde, alle de rigtige programmeringer, det helt rigtige mix - men samtidig også usandsynlig uinteressant. Det rykker ikke en millimeter. Lige knap middelmådig.

02. Østrig

 

Nathan Trent - Running On Air

 

Nathan Trent's 'Running On Air' er som snydt ud af næsen på Ed Sheeran. En dejlig forårsfrisk popsang med en mindeværdig melodi og en afslappet vokal performance. Nathan lader til at være en charmerende og glad gut. Lad os håbe han brænder godt og grundigt igennem på skærmen.

03. Makedonien

 

Jana Burčeska - Dance Alone

 

Jana Burceska og 'Dance Alone' går efter den hårdt programmerede pop-sound. Robyn-stil møder The Cardigans udtryk. Ikke noget dårligt bud, men ikke ligefrem en milepæl indenfor floor-filler-kategorien. Placerer sig solidt lige omkring midten på den uofficielle skala for Eurovision-refrain magi.

04. Malta

 

Claudia Faniello - Breathlessly

 

Claudio Faniello vrider alt hvad hun kan ud af 'Breathlessly'. Resultatet kommer alligevel til at fremstå både anonymt, indholdsløst og blodfattigt. Det er som om tiden er løbet fra de storladne popballader, selv om de er perfekte for de store, stærke stemmer at strække ud i. Når det er sagt - hvis jeg skal stemme en ballade videre, så bliver det 'Breathlessly'.

05. Rumænien

 

Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It!

 

Ilianca feat. Alex Florea med 'Yodel It!' må være det rumænske svar på Kølig Kajs 'Stemmen i mit liv'... Jeg kan knap forestille mig en værre konstellation af stemmer i et samarbejde. Sangen driver mig til vanvid inden det første omkvæd, og jeg får lyst til at slå på nogen eller noget.

06. Holland

 

OG3NE - Lights and Shadows

 

Now we're talking! OG3NE med 'Lights and shadwos' er pop-rock-country af den bedste skuffe. Sindssygt stærke vokaler harmonier i stil med Wilson Phillips og Dixie Chicks. Pop der tør noget mere og andet, end det der forventes af konkurrencens skabelon. Musik med substans.

07. Ungarn

 

Joci Pápai - Origo

 

'Origo' sunget af Joci Pápai fastslår, at jeg er vild med lyden af det ungarske sprog. Specielt i denne sang lyder det som en del af en hemmelig bøn, eller om man vil - et 'chant'. Mellemspil med violinsolo er velplacerede, og selv rap-sekvensen køber jeg. Vellykket miks af stilarterne der er værd at ofre opmærksomhed.

08. Danmark

 

Anja - Where I Am

 

Anja er en repektindgydende sangerinde, ingen tvivl om det. Jeg er bare ikke specielt begejstret for hendes sang, der i mine ører er lettere tandløs og uden kant. Hun er oppe imod mange andre solo-sangerinder (sikkert også med røde kjoler og langt lyst hår) og spørgsmålet er om 'Where I Am' har det lille ekstra, der skal til for at markere sig. Vi krydser fingre for den sikre, smukke stemme.

09. Irland

 

Brendan Murray - Dying to Try

 

Brendan Murray leverer 6/8-dels balladen 'Dying To Try' med stor indlevelse og patos. En meget fleksibel, ung tenorstemme der lyder som var den med i et drengekor i går. Han gør en god figur i sangen, der er klogt produceret, men som efter min smag lefler for det kælne boyband vokal-udtryk. Der står jeg desværre af.

Martin Lofts soundcheck - del 3