EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2017

Hit og skidt i Eurovision? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 42 deltagende bidrag under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne omgang ser Martin på de sidste ni lande fra 2. semifinale.

10. San Marino

 

Valentina Monetta & Jimmie Wilson - Spirit of the Night

 

Valentina Monetta & Jimmie Wilson med 'Spirit Of The Night' lyder fuldstændig som en Fame/Flashdance sang fra 80'erne (læs: 'Fame'/'Maniac'). Virkelig ude af trit med såvel tiden som trenden. Gab! To stjerner fordi min fod vippede med.

11. Kroatien

 

Jacques Houdek - My Friend

 

Jacques Houdek og 'My Friend' er et gyseligt sammenskudsgilde af spoken-word, opera og

R&B. Jeg anerkender, at man eksperimenterer med genrerne. Men i dette tilfælde ender det i det rene makværk. Det er svært at tro, at dette bidrag kan fremføres uden et enormt ironisk glimt i øjet. Det tager hverken sig selv eller lytterne alvorligt.

Et farligt track der meget vel kan ende op i

finalen. Men ikke med min gode vilje.

12. Norge

 

JOWST - Grab The Moment

 

Der koges suppe på Ed Sheeran endnu engang. Men JOWST er en innovativ artist og får brygget en ny og spændende mikstur - man kunne sige sin egen - med 'Grab The Moment'. Nummeret er dansevenligt, club-agtigt og mega-catchy. Frem for alt er der tænkt ud af boksen på en vovet, laidback og groovy facon.

13. Schweiz

 

Timebelle - Apollo

 

Timebelle med sangen 'Apollo' har samme problematik som Serbien. Næsten alt for rigtigt, perfekt og poleret. Forudsigeligt. Men nummeret er skruet bedre sammen og virker derfor lidt mere overbevisende. Minder mig utrolig meget om 'Miracle' med Samra fra sidste år.

14. Hviderusland

 

Naviband - Story of My Life

 

NAVIBAND med 'Historyja Majho Zyccia' blander Balkan med indie-pop-folk. Respekt for at der synges på original sproget. Det gør noget godt for oplevelsen af lige præcis denne sang. Men ellers er det ikke et bidrag, der vælter verden. Det bliver meget hurtigt irriterende at lytte på.

15. Bulgarien

 

Kristian Kostov - Beautiful Mess

 

Kristian Kostov fremfører 'Beautiful Mess' og styrer stemmen vanvittig flot gennem de forskellige registre. Han står med en sang, der på én og samme gang er gammeldags og moderne. Den inkorporerer traditionnelle, etniske instrumentlyde, men programmeringen er nutidig. Ikke langt fra et Mads Langer nummer.

16. Litauen

 

Fusedmarc - Rain Of Revolution

 

Fusedmarc med 'Rain Of Revolution' sætter for en gang skyld noget på spil. Sangen som sådan er mega-funky. Sangerinden har en rå og upoleret vokal og minder sine steder om Lisa Stansfield. Desværre er produktionen så elendig, at det kommer til at fremstå som et dilettantisk demo-forsøg. Der skal strammes op.

17. Estland

 

Koit Toome & Laura - Verona

 

Koit Toome & Laura's 'Verona' lyder som Modern Talking anno 2017. Sangen starter ellers lovende op, men lander lynhurtigt i en maveplasker. Den er i sit mix, struktur og arrangement alt for ivrig efter at please og ender derfor med at gøre det stik modsatte hos mig.

18. Israel

 

IMRI - I Feel Alive

 

IMRI appellerer også til dansegulvet med sin 'I Feel Alive'. Og appellen er ikke så tosset. Stærk vokal og effektiv produktion gør det til en god lytteoplevelse. IMRI har karisma og spiller op til narrestreger. Samtidig trækkes der på israelske folkemusiktraditioner og vokalfraseringer. Der er lagt op til fest og farver, og med kameratække og kæk koreografi

er der billet til finalen.

Martin Lofts soundcheck - del 4