EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2017

Hit og skidt i Eurovision? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 42 deltagende bidrag under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne sidste runde ser Martin på de lande, som allerede er klar til finalen.

Ukraine

 

O.Torvald - Time

 

Værtslandet byder på O.Torvald og sangen 'Time'. En sang der har samme virkning på mig som et stykke tyggegummi uden smag. Sangen vil samtidig også mange forskellige ting på én gang: funk, rock, heavy metal. Det bliver et hårdt pumpet program på 3 minutter og ørerne slår fra inden halvdelen af, nå ja, 'tiden' er gået....

Italien

 

Francesco Gabbani - Occidentali's Karma

 

Francesco Gabbani med 'Occidentali's Karma' kommer godt afsted ud over disco stepperne. Men bidraget udvikler sig snart til en meget middelmådig affære, hvor der især tages livtag med den italienske pop-stolthed og storhed der nedstammer fra eksempelvis Eros Ramazotti.

Storbritannien

 

Lucie Jones - Never Give Up On You

 

Lucia Jones sætter 'Never Give Up On You' på menuen. En komposition der er svær at blive klog på. Den er hverken fugl eller fisk. Er den en rendyrket ballade, bliver den et uptempo-dance nummer eller noget helt tredje? Synes ikke der satses og selv om Lucie synger sit hjerte ud må jeg indrømme at jeg giver op og melder pas. Storbritannien, I bliver nødt til at oppe jer.

Spanien

 

Manel Navarro - Do It For Your Lover

 

Manel Navarro går Jason Mraz ('I'm Yours) i bedene med 'Do It For Your Lover'. Sangen er ok fin. Akustisk baseret, guitarbåren og med en glad, positiv attitude. Desværre går han også i fælden mht at veksle mellem original sproget og engelsk. For nu at sige det med en sangtitel - det er et spørgsmål om 'Making Your Mind Up'. Ikke både-og MEN enten-eller.

Tyskland

 

Levina - Perfect Life

 

Levina synger i 'Perfect Life': '...maybe I thrive outside the comfort zone'. Den sætning er der mange ESC deltagere, der kunne lære noget af. Som i 'In A Moment Like This' har The Police hittet 'Every breath you take' heller ikke levet forgæves som inspirationskilde for 'Perfect Life'. Levina kan ikke trylle med materialet mere end hun gør. Desværre er det ikke nok til

at tage hende til tops.

Frankrig

 

Alma - Requiem

 

Alma bygger dramatisk godt op på fransk i 'Requiem'. Men kæden hopper af for mig i det øjeblik, hun slår over i engelsk tekst. Det trækker hele sangens samlede udtryk ned. Den har ellers en ret smittende 'lambada' inficeret rytme, der lægger op til både klap og vrikkende hofter.

Martin Lofts soundcheck - del 5