EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2018

Hit og skidt i Lissabon? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 43 deltagende bidrag i dette års Eurovision under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne omgang ser Martin på de første ni lande fra 2. semifinale - heriblandt Danmark:

01. Norge

 

Alexander Rybak - That's How You Write A Song

 

Tidligere ESC-vinder Alexander Rybak giver den endnu et skud i et mere funky scenarie - dog stadig med fiol-feature. Meget sing-a-long-able og med glimt i øjet..

02. Rumænien

 

The Humans - Goodbye

 

The Humans stiller op med et bidrag, der et svært at sætte ord på. 'Goodbye' forekommer anonymt, ligegyldigt og en smule fortænkt. Måske et synsk 'Goodbye' til finalen.....

03. Serbien

 

Sanja Ilić & Balkanika - Nova Deca

 

Med 'Nova Deca' går Serbien all-in på det etniske felt - tilsat dance elementer. En dark horse, eller i det mindste en koksgrå pony...

04. San Marino

 

Jessika (feat. Jenifer Brening) - Who We Are

 

'Who We Are' er et mindre end middelmådigt nummer fremført af en karaoke-prinsesse. End ikke en rap-feature kan redde denne katastrofe. Come on San Marino!

05. Danmark

 

Rasmussen - Higher Ground

 

Vi har et godt gennemtænkt Viking-koncept i år. Sangen, som også kan tælles i 6/8 dele, er både fængende, fascinerende og fortæller samtidig en god historie. Håber Rasmussens vokal er i toptunet, og showet står skarpt. Fingers crossed!

06. Rusland

 

Julia Samoylova - I Won't Break

 

Et dybt kalkuleret nummer, som trykker på alle de forkerte knapper hos mig. Jeg synes simpelthen overhovedet ikke om det. Så lær dog ordentligt engelsk, Julia!

07. Moldova

 

DoReDos - My Lucky Day

 

Balkan party-time. Ooopa! Der er gang i gaden, når der momentvis lånes fra Helena Paparizous 2005 vindersang 'My Number One'. Re-cycling er fremtiden!

08. Holland

 

Waylon - Outlaw In 'Em

 

Waylon holder fast i det lettere country-inficerede koncept fra de seneste års hollandske bidrag. Denne gang dog en anelse mere rocket i udtrykket. Har min tvivl om finalechancen..

09. Australien

 

Jessica Mauboy - We Got Love

 

Australien kæmper ihærdigt og målrettet for at tage ESC-trofæet hjem. Med endnu et delikat designet bidrag 'We Got Love' med Jessica Mauboy ved vokal roret, er der linet op til en topplacering.

Martin Lofts soundcheck - del 3