EUROSONG DK

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2018

Hit og skidt i Lissabon? De seneste uger har vores faste ekspert Martin Loft taget de 43 deltagende bidrag i dette års Eurovision under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sorteret i årets udbud.

 

Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.

 

I denne sidste omgang ser Martin på de lande, der allerede er klar til finalen:

Portugal

 

Cláudia Pascoal - O Jardim

 

Forsøger delvist at gentage formularen fra sidste år. Men denne gang knap så succesfuldt. Claudia er ikke stærk nok vokal- og fortolkningsmæssigt.

Tyskland

 

Michael Schulte - You Let Me Walk Alone

 

'You Let Me Walk Alone' er utvivlsomt feltets stærkeste og smukkeste ballade. Virkelig virkningsfuld vokal i en formfuldendt singer/songwriter komposition.

Frankrig

 

Madame Monsieur - Mercy

 

'Mercy' er et ukompliceret, ligefremt popnummer, balsam for ørerne. Støvet vokal og perfekt produktion. Souvenirs på fransk.

Spanien

 

Amaia & Alfred - Tu Canción

 

En duvende dejlig 6/8 dels duet i balladehjørnet. Ikke overspillet, men oprigtig og inderlig.

Italien

 

Ermal Meta & Fabrizio Moro - Non Mi Avete Fatto Niente

 

Jeg har det ofte svært med de italienske bidrag. Sproget er lækkert at lytte til, men bliver også hurtigt klæbrigt i en popsammenhæng. Det gælder også her.

Storbritannien

 

SuRie - Storm

 

'Storm' er et af de bedste bidrag, vi har hørt fra UK i mange år. Men SuRie's Annie Lennox klon er ikke tilstrækkelig mindeværdig.

Martin Lofts soundcheck - del 5