webvoter poll

Hvad synes du om Portugals vindersang?

Kedelig
Smuk

    Se resultat

EUROSONG DK

Rumænsk duo jodler sig til sejr

Ilinca feat. Alex Florea vinder i Rumænien

Der er altid plads til forskellige genrer i Eurovision, og når Rumænien går på scenen i maj måned, vil der være rig mulighed for at opleve jodlen, som egentlig er en østrigsk specialitet, men som duoen Ilinca & Alex Florea har taget til sig. Søndag aften vandt de helt som forventet den rumænske finale med et overvældende flertal af seernes SMS-stemmer. Den tidligere vinder Mihai måtte denne gang nøjes med 2. pladsen. Se vindersangen "Yodel It!" fra finalen herunder.

 

Sammensat duo jodler sig til sejr

Alex Florea kickstartede som så mange andre i Grand Prix-verdenen sin karriere via en talentkonkurrence, hvor han deltog i den lokale udgave af X-Factor i 2014. Selvom han indgår i den poppede "Yodel It!", så er det faktisk rockmusikken, som han mest er kendt for. Samme år fik tv-seerne øjnene op for Ilinca Bacila i nabokonkurrencen "Voice of Romania", hvor hun blev kendt for sin evne til at jodle - varemærket i årets rumænske bidrag, som hele Europa nu får fornøjelsen af at opleve i Kiev.

 

TVR: Vi deltager i Kiev!

Den rumænske nationale tv-station TVR havde i år modtaget 84 bidrag, som løbende blev barberet ned til de 10 acts, som stod på scenen søndag aften. En jury bestående af tidligere vindere som Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen og Paula Seling havde udvalgt finalisterne, men havde altså ingen indflydelse på den endelige vinder, der skulle sendes til Kiev.

 

Sidste år blev Rumænien ganske skandaløst "sparket ud" af Eurovision-familien, da TVR ikke havde afviklet en større gæld hos EBU. Trods flere advarsler om eksklusion valgte rumænerne alligevel at afvikle en national finale - blot for at konstatere, at vinderen Ovidiu Anton måtte blive hjemme. I år skulle der være bedre styr på finanserne, har TVR lovet...

 

Kunstner

Titel

Points

Placering

1

Ana Maria Mirică

Spune-mi tu

913

10

2

Ilinca feat. Alex Florea

Yodel It!

10.377

1

3

Eduard Santha

Wild Child

1.331

8

4

Xandra

Walk On By

2.556

5

5

M I H A I

I Won't Surrender

5.201

2

6

Maxim feat. Nicolae Voiculeț

Adu-ți aminte

2.801

4

7

Tavi Colen & Emma

We Own the Night

1.128

9

8

Instinct

Petale

3.063

3

9

Ramona Nerra

Save Me

2.102

7

10

Cristina Vasiu

Set the Skies on Fire

2.222

6

 

Rumænien

 

Ilinca feat. Alex Florea

Yodel it!

 

Tekst og musik:

Mihai Alexandru og Alexandra Niculae