webvoter poll

Hvad synes du om Portugals vindersang?

Kedelig
Smuk

    Se resultat

EUROSONG DK

Salvador vinder med søsters sang

Salvador Sobral vinder finalen i Portugal

Fire timers Melodi Grand Prix og en søndag, der for længst var blevet til mandag endte lykkeligt for Salvador Sobral, da Portugal til sidst fandt sin vinder af "Festival da Canção 2017". Sangeren med den specielle påklædning og den lige så specielle gestik var nemlig klart favoritten hos de syv regionale juryer, og så betød det mindre, at han måtte "nøjes" med 2. pladsen i SMS-afstemningen. Vindersangen "Amar pelos dois" er skrevet af søsteren Luisa Sobral og er en rigtig kærlighedsaffære i retro-stil.

 

Inviterede komponister

"Festival da Canção 2017" bestod i år af 16 solister og grupper, som blev fordelt i to semifinaler, hvoraf der var plads til halvdelen i finalen - udvalgt efter lige dele jury- og SMS-afstemning. RTP havde på forhånd udvalgt de 16 sangskrivere, som selv havde ansvaret for at finde en passende deltager til at fremføre sit bidrag.

 

Jubilæum markeret

I år er det præcis 60 år siden, at den nationale tv-station RTP begyndte at transmittere programmer til folket for første gang, og det blev markeret i aftenens finale, hvor en lang række af de solister, der har præget konkurrencen gennem årene, blev hyldet. Portugal deltog for første gang i Eurovision Song Contest i 1964, men har endnu aldrig været i nærheden af en sejr. Sidste år deltog landet ikke i Stockholm, men nu er man altså tilbage for at gøre et nyt forsøg på europæisk succes.

 

Kunstner

Titel

Jury

SMS

Samlet

Placering

1

Jorge Benvinda

Gente bestial

10

5

15

4

2

Pedro Gonçalves

Don't walk away

5

8

13

6

3

Lena d'Agua

Nunca me fui embora

5

3

8

7

4

Salvador Sobral

Amar pelos dois

12

10

22

1

5

Fernando Daniel

Poema a dois

7

7

14

5

6

Celina da Piedade

Primavera

10

6

16

3

7

Deolinda Kinzimba

O que eu vi nos meus sonhos

3

4

7

8

8

Viva La Diva

Nova glória

6

12

18

2

 

Portugal

 

Salvador Sobral

Amar pelos dois

 

Tekst og musik:

Luisa Sobral