webvoter poll

Hvad synes du om Portugals vindersang?

Kedelig
Smuk

    Se resultat

EUROSONG DK

Startfeltet begynder at tage form...

Startfeltet begynder at tage form

Mens danske øjne primært var rettet mod Boxen i Herning i weekenden, så benyttede mange andre nationer også lejligheden til at vælge deres bidrag til ESC 2017. Startfeltet begynder således så småt at tage mere form, og her får du en kort gennemgang af nogle af de deltagere, som Anja Nissen skal kæmpe mod i Kiev:

 

Gensyn med Omar Naber

I Slovenien har der tidligere været voldsom uenighed mellem jury og tv-seere, når vinderen skulle udpeges, og atter i år sender slovenerne et bidrag afsted, som ikke vandt seer-afstemningen. Sangen "On My Way" er skrevet og fremført af Omar Naber, som vi oplevede for tolv år siden i ESC 2005, hvor Kiev pudsigt nok også var værter. Dengang hed hans bidrag "Stop", som dog ikke formåede at kvalificere sig til finalen. Omar Naber er i øjeblikket i gang med et kommende soloalbum, og her vil nyeste Grand Prix-sang være førstesingle.

 

Slovenien

 

Omar Naber

On My Way

 

Tekst og musik:

Omar Naber

Saxofon skaber kult i Moldova

Også i Moldova vil der være gensyn med et act, der tidligere har deltaget i Eurovision Song Contest. Det lykkedes nemlig trioen SunStroke Project at hente endnu en sejr i form af "Hey, Mamma!". Gruppen vandt suverænt seer-afstemningen, og så betød det mindre, at juryerne var knap så begejstret. SunStroke Projekt er især kendt for Sergey Stepanovs saxofonspil, hvor hans specielle dansebevægelser skabte lidt af et viralt hit på de sociale medier i 2010. Også "Hey, Mamma!" bygges op omkring saxofonen tilsat lidt club-stemning - har de endnu et kulthit i Moldova? Bedøm selv...

 

Moldova

 

SunStroke Project

Hey, Mamma!

 

Tekst og musik:

SunStroke Project

Rock for værtsnationen

Værtslandet Ukraine har i månedsvis været i fuld sving med at finde en værdig hjemmebane-repræsentant, og i denne weekend var man endelig nået til finalen, hvor seks deltagere stod klar. Gruppen O.Torvald vandt hverken hos juryen (som bl. a. talte Jamala og Verka Seduschka i civil) eller befolkningen, men samlet var der alligevel points nok til sejr, og dermed bliver der rock og rul for Ukraine i maj måned. Vindergruppen har fungeret siden 2006 i forskellige konstellationer og har udgivet adskillige albums i hjemlandet. Som værtsland er Ukraine direkte klar til finalen lørdag d. 13. maj.

 

Ukraine

 

O.Torvald

Time

 

Tekst og musik:

O.Torvald

Triana Park for Letland

I Letland lykkedes det minsandten også en gruppe at trække det længste strå, for her vandt Triana Park med deres electro-pop "Line", som dermed skal forsøge at følge op på flere gode lettiske placeringer de senere år i Eurovision. Hele 22 acts havde deltaget i indledende runder og semifinale, før det altså til sidst var Triana Park, der fik tildelt billetten til Kiev. I finalen var det udelukkende tv-seerne, der bestemte aftenens udfald - og som noget helt nyt var hits og streaming på musiktjenesten Spotify med til at kåre vinderen. Triana Park har tidligere forsøgt sig i Melodi Grand Prix - i 2010 udgav gruppen sit debutalbum.

 

Letland

 

Triana Park

Line

 

Tekst og musik:

Agnese Rakovska, Kristaps Ērglis og Kristians Rakovskis

Nathan tager en tur i bjergene

I Østrig har man ikke afholdt en egentlig national finale, men i stedet valgt internt. Nathan Trent var i første omgang faktisk udvalgt til at skulle deltage i den tyske finale, men takkede nej tak, da ORF tilbød ham billetten for Østrig uden konkurrence. Nathan Trent har selv været med til at skrive årets østrigske bidrag "Running On Air" i typisk singersongwriter-stil. Musikvideoen er optaget i storslået lokale landskaber - se selv herunder. Som en del af 2. semifinale deltager Nathan sammen med fx danske Anja.

 

Østrig

 

Nathan Trent

Running On Air

 

Tekst og musik:

Nathan Trent og Bernhard Penzias