webvoter poll

Kommer Danmark i finalen ved ESC 2017?

Ja
Nej

    Se resultat

EUROSONG DK

Suveræne Levina for Tyskland

Suveræne Levina tager sejren i Tyskland

Tyskerne er ikke fans af det simple format - i hvert fald var det med at holde tungen lige i munden, da landet torsdag afviklede "Unser Song 2017" for at finde dén solist og dét bidrag, der skal sendes til Kiev senere på året. Efter tre timers Grand Prix med cover-numre og to mulige Grand Prix-bidrag kom vindersangen til sidst til at hedde "Perfect Life". Se den nederst på siden.

 

Levina dystede mod....sig selv!

Dette års tyske vinder hedder egentlig Isabella Levina Lueen, men nøjes klogeligt med blot at kalde sig Levina. Hun måtte igennem fire afstemninger, før hun endelig kunne kåres som vinder med "Perfect Life".

 

Fem deltagere sang i første runde allerede kendte sange, hvorefter de tre bedste gik videre. Her blev aftenens første mulige Kiev-bidrag så præsenteret i tre forskellige versioner - og hvor de to bedste deltagere så gik videre og dermed fik chancen for at fremføre det andet bidrag. Herefter var der så fire muligheder tilbage - og ikke overraskende fik begge versioner fremført af Levina flest stemmer foran Axel Feige. Det betød, at Levina dystede mod sig selv i den endelige og afgørende afstemning til sidst.

 

Jury uden magt

Som de senere år, så blev årets tyske finale afholdt i Köln med Barbara Schöneberger som farverig værtinde, der skulle holde rede i de mange afstemninger. Undervejs blev deltagerne vurderet af en jury bestående af Tim Bendzko, Florian Silbereisen og tidligere vinder Lena Meyer-Landrutt - ligesom udenlandske fans også kunne give deres mening til kende via en app. Det var dog udelukkende tv-seere i Tyskland, der afgjorde aftenens finale. Som en del af BIG 5 er Tyskland direkte kvalificeret til finalen i Kiev lørdag d. 13. maj.

1. runde

 

Kunstner

1

Helene Nissen

2

Yosefin

3

Felicia Lu

4

Axel Feige

5

Levina

3. runde

 

Kunstner

Titel

1

Axel Feige

Wildfire

2

Axel Feige

Perfect Life

3

Levina

Wildfire

4

Levina

Perfect Life

2. runde

 

Kunstner

Titel

1

Helene Nissen

Wildfire

2

Axel Feige

Wildfire

3

Levina

Wildfire

Superfinale

 

Kunstner

Titel

 

1

Levina

Wildfire

31 %

2

Levina

Perfect Life

69 %

 

Tyskland

 

Levina

Perfect Life

 

Tekst og musik:

Lindy Robbins, Lindsey Ray og Dave Bassett