webvoter poll

Kommer Danmark i finalen ved ESC 2017?

Ja
Nej

    Se resultat

EUROSONG DK

Timebelle synger "Apollo" til tops

Timebelle vinder for Schweiz

Forhåndsfavoritten vandt som ventet, da Schweiz søndag aften fandt det bidrag, der skal sendes til Kiev i maj måned. Bidraget "Apollo" fik nemlig flest stemmer (47,88 %) af tv-seerne, der alene skulle afgøre aftenens udfald. Det fremføres af gruppen Timebelle - se deres optræden fra finalen herunder.

 

Rumænsk touch på vinderen

Timebelle har hjemme i hovedstaden Bern, men 2/3 af medlemmerne er faktisk fra Rumænien - heriblandt forsanger Miruna Manescu, så mon ikke trioen satser på points fra Draculas hjemstavn, som deltager i samme semifinale ved ESC og dermed har mulighed for at stemme på schweizerne. Gruppen deltog også for to år siden i den nationale finale i Schweiz, men her måtte de nøjes med 2. pladsen efter Mélanie René.

 

Årets schweiziske finale blev sendt direkte fra Zürich og var som sædvanlig en co-produktion mellem de fire nationale sprogområder i landet. Denne gang var de seks deltagende sange dog udvalgt fra én samlet pulje. 20 deltagere blev i starten af december inviteret til en audition, og herefter valgte en jury de seks, som tv-seerne altså skulle tage stilling til søndag aften. Schweiz deltager (ligesom bl. a. Danmark) i 2. semifinale ved ESC 2017.

 

Kunstner

Titel

Points

Placering

1

Nadya

The Fire In The Sky

18,02 %

2

2

Ginta Biku

Cet air là

8,31 %

4

3

Michèle

Two Faces

11,44 %

3

4

Freschta

Gold

6,79 %

6

5

Shana Pearson

Exodus

7,56 %

5

6

Timebelle

Apollo

47,88 %

1

 

Schweiz

 

Timebelle

Apollo

 

Tekst og musik:

Elias Näslin, Nicolas Günthardt og Alessandra Günthardt