webvoter poll

Hvad synes du om Portugals vindersang?

Kedelig
Smuk

    Se resultat

EUROSONG DK

Turen går til Verona... i Kiev!

Koit Toome & Laura for Estland

Duoen troede ikke rigtig på det, da resultatet blev læst op, men den var god nok: Koit Toome & Laura drager til Kiev for Estland med sangen "Verona" - skrevet af veteranen Sven Löhmus. Det blev konklusionen på årets "Eesti Laul 2017" - sendt direkte fra den tidligere Eurovision-arena Saku Suurhall i Tallinn. Optræden fra finalen finder du herunder.

 

Rutineret vinderduo - hver for sig

Efter to semifinaler var der plads til ti deltagere i lørdagens finale, og hvor de fleste points fra juryen faktisk gik til Kerli i første runde, så var det udelukkende tv-seerne, der stemte i superfinalen. Her modtog duoen hele 55 % af stemmerne i den direkte duel mod de to øvrige superfinalister Kerli og Rasmus Rändvee. Vinderduoen er en forholdsvis ny konstellation, men hver for sig er de ganske rutinerede - og har tidligere prøvet at vinde: Koit Toome deltog i Eurovision i 1998 med "Mere lapsed", mens Laura var en del af gruppen Suntribe, som deltog for Estland i 2005. Sidste år deltog Laura som solist og endte på 2. pladsen med "Supersonic".

 

Ét af jurymedlemmerne var den svenske Eurovision-vinder Måns Zelmerlöw. Han stemte på Kerli, men det var altså ikke nok til samlet sejr. Kerli er tidligere blevet nummer 2 i den estiske finale.

 

Kunstner

Titel

Superfinale

Placering

1

Liis Lemsalu

Keep Running

 

7

2

Koit Toome & Laura

Verona

44.818

1

3

Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian

Have You Now

 

4

4

Lenna Kuurmaa

Slingshot

 

8

5

Daniel Levi

All I Need

 

9

6

Elina Born

In Or Out

 

10

7

Ivo Linna

Suur Loterii

 

5

8

Rasmus Rändvee

This Love

11.641

3

9

Ariadne

Feel Me Now

 

6

10

Kerli

Spirit Animal

23.901

2

 

Estland

 

Koit Toome & Laura

Verona

 

Tekst og musik:

Sven Lõhmus