EUROSONG DK

Sange næsten på plads til Herning

Som Danmarks Radio afslørede i sidste måned, så går turen atter til Herning, når Dansk Melodi Grand Prix 2019 skal afgøres i Boxen lørdag d. 23. februar. Nu venter alle Grand Prix-fans spændt på at få at vide, hvilke 10 sange og solister der skal dyste om trofæet og dermed repræsentere Danmark i Israel til næste år.


Sange næsten på plads

Eurosong DK kan nu afsløre, at de ti sange næsten er på plads på nuværende tidspunkt. Ganske som sidste år har DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme og bidragsproducer Mads Enggaard sammen med en hemmelig jury brugt efteråret på at lytte sig igennem alle indsendte bidrag - ca. 800 stk modtog DR til 2019.

I starten af november inviterede Danmarks Radio en præ-jury bestående af fans, folk fra musik-branchen og såkaldt "almindelige" danskere til at høre 30 potentielle Grand Prix-bidrag, hvorefter det endelige startfelt på ti bliver udvalgt. Det er dette arbejde, som DR i disse dage er ved at lægge sidste hånd på.


Mads Enggaard: En større proces

Når sangene er plads, gælder det om at finde passende solister og grupper til de udvalgte sange. I forbindelse med dette års Grand Prix i Aalborg løftede Mads Enggaard lidt af sløret for den lange udvælgelsesproces, og herunder kan du gense vores indslag om dette arbejde. Først i starten af 2019 vil DR afsløre startfeltet til DMGP 2019.