EUROSONG DK

Danske boblere: Hvem skal i finalen?

Hvem skal i finalen i DMGP 2020?

Dansk Melodi Grand Prix er ikke helt som det plejer. I sidste uge afslørede Danmarks Radio, at årets værter bliver Hella Joof & Rasmus Bjerg, som aldrig tidligere har været involveret i konkurrencen. Lige så overraskende var annonceringen af live orkestret, som ikke har været brugt i dansk sammenhæng siden 1999.


Boblere på radioen

Nyt tiltag er også radio-semifinalen, hvor lytterne på P3 og P4 bliver præsenteret for ni sange. Her vil tre regionale områder hver vælge én sang, som går videre til finalen. En jury udvælger yderligere to sange fra denne pulje, mens Danmarks Radio allerede har fem sange forhåndskvalificeret, således at finalen kommer til at bestå af ti sange. Denne afvikles lørdag d. 7. marts fra Royal Arena i København.


Hvem skal videre til finalen?

De ni sange fra radio-udvælgelsen er nu afsløret, og du har mulighed for at lytte til dem her på siden via Spotify. Du har også mulighed for at stemme på dine favoritter i vores lille afstemning - bemærk at du kan stemme på flere sange.


Blandt deltagerne finder vi flere solister, som tidligere har deltaget i DR-regi. Jamie Talbot endte på andenpladsen i X Factor i 2018, mens Nick Jones samme år deltog i talentprogrammet LIVE. Feltet indeholder også to Odense-drenge Søren Okholm og Kenny Duerlund, som begge er rutinerede musical-performere. Sangerinden Mielou har deltaget i Karrierekanonen på P3.


På sangskriverfronten gemmer der sig flere genkendelige navne - fx. har svenske Linnea Deb og Jimmi Jansson skrevet "YES" sammen med danske Emil Lei til duoen Ben & Tan, som deltog i X Factor 2019 - dog hver for sig.Deltagere og sangskrivere:

Jamie Talbot – Bye Bye Heaven 

(Aron Blom, Hampus Eurenius, Tom Oehler)


Kenny Duerlund – Forget it All 

(Henrik Tala, Kenny Duerlund, Mila Falls, Patrick Jean)


Nick Jones – 2AM 

(George Keller, Hampus Eurenius, Jon Hällgren, Lukas Hällgren)


SamSara – For You 

(Chief1, Kvamie Liv, Remee, Sara Amalie Gerup)


Søren Okholm: Impossible Dreamers

(Nanna Supriya Wedel, Peter Jantzen, Søren Okholm, Tobias Stigaard)


BEN & TAN – Yes 

(Emil Lei, Jimmy Jansson, Linnea Deb)


Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig 

(Emil Vestergaard Klausen, Esben Svane, Gavyn Matthew Bailey, Tim Schou)


Sander Sanchez – SCREENS 

(Cristopher Wortley, Jonas Thander, Liam Craig)


Mielou – We could be so beautiful 

(Bruce R.F. Smith, Eric Lumiere, Jeppe Reil, Thomas Reil)Dansk Melodi Grand Prix 2020 facts:


afvikles i Royal Arena i København
Lørdag d. 7. marts


Værter:

Hella Joof & Rasmus Bjerg


Ti sange deltager i finalen.


Forinden vil 9 sange deltage i en radio-semifinale på P3 og P4 - fordelt i tre regionale områder, hvor én sang i hvert område kvalificerer sig til finalen. En jury udvælger yderligere to sange fra dette felt, mens Danmarks Radio internt vælger de sidste fem. 


Vinderen i finalen d. 7. marts findes via jury- og seerafstemning og skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam i maj.


Hella Joof og Rasmus Bjerg er årets værter