EUROSONG DK

Førstevælger: Arilena for Albanien

Arilena Ara for Albanien

Selvom kalenderen endnu ikke siger 2020, så fik næste års Eurovision Song Contest i Rotterdam tilsat de første toner søndag aften, da Albanien valgte sin repræsentant via deres nationale finale i "Festivali i Këngës". Vinderen blev Arilena Ara med "Shaj". Den er bl. a. skrevet af makedoneren Darko Dimitrov, som tidligere har været involveret i adskillige makedonske og albanske bidrag.


Arilena Ara er ganske kendt i hjemlandet og havde gennem hele aftenen en overvældende støtte fra publikum i salen. Også juryen havde Arilena som favorit - udråbt som vinder af juryformand Christer Björkman.


Jury med nordisk tilsnit

"Festivali i Këngës" var den 58. udgave i rækken og siden Albaniens debut i 2004 er festivalen blevet brugt til at finde repræsentanten til Eurovision Song Contest. Som noget nyt havde årets jury et noget mere internationalt præg end tidligere, hvor tre ud af fem jurymedlemmer var udenlandske. Således var græske Dimitris Kontopoulos (sangskriver til fx Sakis Rouvas, Demy og Sergey Lazarev), svenske Christer Björkman og islandske Felix Bergsson at finde i juryen. 

Kunstner

Titel

Points

Placering

01. Valon Shehu

Kutia e Pandorës


02. Sara Bajraktari

Ajër


3

03. Robert Berisha

Ajo nuk është unë04. Tiri Gjoci

Me gotën bosh05. Bojken Lako

Malasen06. Arilena Ara

Shaj


1

07. Gena

Shqiponja e lirë

08. Kamela Islamaj

Më ngjyros

09. Albërie Hadërgjonaj

Ku ta gjej dikë ta dua

10. Elvana Gjata

Me tana

2

11. Olta Boka

Botë për dy

12. Era Rusi

Eja merre


Albanien 2020


Video:


Artist: Arilena Ara

Titel: Shaj

Musik & tekst: Darko Dimitrov, Lazar Cvetkovsi og Lindon Berisha