EUROSONG DK

Favoritten Ulrikke klar for Norge

Ulrikke Brandstorp for Norge

Undervejs var der bøvl med at indhente stemmerne fra tv-seerne, men i sidste ende fik NRK styr på både nerver og teknik og så kunne forhåndsfavoritten Ulrikke Brandstorp som ventet kåres som vinder, da Norge lørdag aften fandt sin repræsentant til ESC 2020. Dog kom sejren først i hus efter en nervepirrende duel med Kristen Husøy, hvor der sammenlagt kun var små 6.000 stemmer mellem de to.


Vindersangen hedder "Attention", som bl. a. er skrevet af Kjetil Mørland. Han deltog selv i 2015 med "Monsters Like Me".


Ulrikke Brandstorp har tidligere deltaget i Melodi Grand Prix i 2017, men blev for alvor kendt i Norge for sin deltagelse i "Stjernekamp", som er et talentprogram for etablerede kunstnere. Nu melder der sig endnu en opgave for den 24-årige sangerinde: En smuttur til Rotterdam for at repræsentere Norge i Eurovision Song Contest.


Fem uger med semifinaler

For første gang siden 1989 blev den norske finale ikke afholdt i hovedstaden Oslo, men derimod i Trondheim, hvor 8.000 forventningsfulde publikummer gjorde sit til at skabe en festaften, der blev indledt af sidste års vindere KEiiNO. Halvdelen af aftenens finalister var fundet via semifinaler, som de seneste fem uger er kørt over skærmen, mens den resterende halvdel på forhånd var klar til finalen.


Årets norske finale markerede også et flot jubilæum: Det er i år 60 år siden, at Norge deltog for første gang i Eurovision Song Contest.

Kunstner

Titel

Points

Placering

01. Raylee

Wild

3

02. Didrik & Emil

Out Of Air03. Magnus Bokn

Over the Sea04. Akuvi

Som Du Er05. Kristen Husøy

Pray For Me

194.667

2

06. Rein Alexander

One Last Time07. Tone Damli

Hurts Sometimes08. Sondrey

Take My Time09. Ulrikke

Attention

200.345

1

10. Liza Vassilieva

I Am Gay


3


Norge 2020


Video:

Artist: Ulrikke Brandstorp

Titel: Attention

Musik & tekst:

Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland og Ulrikke Brandstorp