EUROSONG DK

Martin Lofts soundcheck - del 3

Martin Loft bedømmer årets sange til ESC 2019

Hit og skidt i Tel Aviv? I de kommende uger vil vores faste ekspert Martin Loft tage de 41 deltagende bidrag i dette års Eurovision under kærlig behandling - og med stjerner fra én til seks sortere i årets udbud.


Martin Loft vandt som bekendt det danske Melodi Grand Prix i 1996 sammen med Dorthe Andersen - men nåede aldrig videre til Eurovision, fordi Danmark desværre blev frasorteret forinden. Siden har han især bevæget sig indenfor musical-genren, hvor han har haft adskillige store roller gennem årene.


I denne omgang ser Martin på de første ni lande fra 2. semifinale - deriblandt Danmark:

01. Armenien


Srbuk - Walking Out


Lyder som en svensk formular med Melanie ('Sporty Spice') C i front. Men Srbuk er meget mere end blot en habil pop/soul sangerinde.

02. Irland


Sarah McTernan - 22


Duffy/Adele-ish vokal og Taylor Swift-agtig melodi (og titel ‘22’). God, kreativ kombination!

03. Moldova


Anna Odobescu - Stay


Supertraditionelt nummer der hverken rummer overraskelser eller rykker nogle hegnspæle. Det perfekte tidspunkt at planlægge et 3 minutters toiletbesøg.

04. Schweiz


Luca Hänni - She Got Me


Inciterende, mellemøstligt rytmik der oser af livsglæde og lægger op til en lækker Dirty Dancing koreografi.

05. Letland


Carousel - That Night


Letlands svar på HUSH. Jeg har et svagt punkt for country. Jeg smelter og overgiver mig langsomt men sikkert til Sabines varme, bløde vokal der samtidig har strøg af indie/pop over sig.

06. Rumænien


Ester Peony - On A Sunday


Stærk romansk singer/songwriter solist. Men det hedder altså ME (miiii) og ikke mææææ! Ikke noget for mig. For skabet og kalkuleret!

07. Danmark


Leonora - Love Is Forever


Kan bedre og bedre lide denne sang, som ellers ikke var kærlighed ved første lyt. Spår gode finalechancer. Men usædvanlig utaknemmeligt at blive fulgt af Sverige...

08. Sverige


John Lundvik - Too Late For Love


For Gud ved hvilken gang endnu en oplagt finale-vindersang fra Sverige. Så blev det nemlig John Lundviks tur til at vinde Melodifestivalen efter en tredjeplads med ‘My Turn’ sidste år. ‘Too Late For Love’ er en sang, der med sit dance-gospel-groove har dét, der skal til. Frem for alt 100% feel-good factor.

09. Østrig


PAENDA - Limits


Singer/songwriter og producer Pænda præsenterer en knitrende electro ballade, der balancerer i et mix mellem electronic, hip-hop, pop og techno uden at hæve sig over middelmådighed.