EUROSONG DK

Montaigne for Australien!

Montaigne for Australien

Normalt må australske fans stå tidligt op for at se Eurovision i Europa. I denne weekend var det lige omvendt - for med de australske tidsforskelle var der dømt formiddags-Grand Prix for europæiske interesserede. "Australia Decides" havde besøg af ti kunstnere, der skulle bedømmes af tv-seerne og en jury. Flest points var der til Montaigne og hendes "Don't Break Me", og dermed bliver det hendes opgave at forsvare Australien ved ESC 2020. Montaigne blev "kun" nummer to hos seerne (der havde den store ballade "Proud" med Casey Donovan som favorit), men sammenlagt var det altså nok til sejr.


Montaigne med det borgerlige navn Jessica Cerro er en 24-årige solist, der fik sit gennembrud i 2015, hvor hun efterfølgende udgav sit debutalbum. Hun har selv været med til at skrive vinderbidraget, som altså nu skal en tur til Rotterdam.


Endnu en finaleplads til Australien?

"Australia Decides" blev ligesom sidste år sendt fra the Gold Coast Convention & Exhibition Center og havde atter Myf Warhurst & Joel Creasey som værter. Med deltagelsen i 2020 er det nu sjette gang, at Australien deltager i Eurovision Song Contest. Hver gang er det lykkedes det store land at kvalificere sig til finalen. Vil succesen fortsætte for Montaigne i Rotterdam? Se vindersangen her til højre.

Kunstner

Titel

Points

Placering

01. iOTA

Life

32

9

02. Jordan-Ravi

Pushing Stars

23

10

03. Jaguar Jonze

Rabbit Hole

46

6

04. Jack Vidgen

I Am King I Am Queen

34

8

05. Vanessa Amorosi

Lessons Of Love

82

3

06. Diana Rouvas

Can We Make Heaven

42

7

07. Mitch Tambo

Together

57

5

08. Casey Donovan

Proud

100

2

09. Montaigne

Don't Break Me

107

1

10. Didirri

Raw Stuff

63

4


Australien 2020


Video:

Artist: Montaigne

Titel: Don't Break Me

Musik & tekst: Anthony Egizii, David Musumeci & Jessica Cerro