EUROSONG DK

Spanien vælger balladen til Blas

Blas Cantó for Spanien

Ballade eller up-tempo for Spanien? Det var det helt store spørgsmål sent lørdag aften, da alle spanske Grand Prix-hjerter havde to muligheder: Den langsomme "Voy a quedarme" eller den noget hurtigere "Memoria". Da alle stemmer var talt op, var sagen klar: Spanien bliver repræsenteret af balladen "Voy a quedarme", der modtog 58 % af stemmerne.


På forhånd var det sikkert og vist, at solisten hedder Blas Cantó. Han var også udtaget før sidste års konkurrence med "Universo", der ved dén lejlighed blev valgt internt. I år fik tv-seernes smag altså lidt mere indflydelse.

Aftenens to sange var udvalgt af tv-stationen TVE og Blas Cantó blandt ti mulige - komponeret af de sangskrivere, som solisten normalt arbejder sammen med. Fælles for begge finalesange var, at Blas Cantó var medforfatter og dermed havde personlige aktier i begge sange.


Selvom der altså kun var to sange at tage stilling til, så blev den spanske finale alligevel lidt af en midnatsforestilling, hvor der var besøg af adskillige musikalske venner. Fx. var der gensyn med to tidligere vindere Pastora Soler (2012) og Edurne (2015). I Rotterdam er Blas Cantó direkte klar til finalen, da Spanien som bekendt er en del af BIG 5.


Spanien 2021


Video:

Artist: Blas Cantó

Titel: Voy a quedarme

Musik & tekst:

Blas Cantó, Leroy Sanchez, Daniel Ortega "Dangelo" & Dan Hammond