EUROSONG DK

Værterne til ESC 2020 er fundet

Edsilia Rombley, Chantal Janzen og Jan Smit

Værtstrioen er på plads: De ansigter som skal guide hele Europa igennem Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam er netop blevet afsløret af de hollandske arrangører.

Edsilia Rombley, Chantal Janzen og Jan Smit bliver de tre, som skal holde styr på sange, præsentationer, green room og afstemning - og lidt mere til.


Rutinerede tv-ansigter

For hollandske tv-seere vil valget af de tre ikke være overraskende, for alle er de kendte ansigter indenfor underholdningsbranchen. Edsilia Rombley har som bekendt repræsenteret Holland to gange ved internationaler Grand Prix'er - med en fjerdeplads i 1998 som bedste resultat. Chantal Janzen har været vært på store talentsshows som "Holland's Got Talent" og "The Voice of Holland" og er blevet kåret som hjemlandets bedste tv-vært hele fem gange. Jan Smit er også sanger og lidt af en Grand Prix-ekspert. Han har været medkommentator for hollandsk tv utallige gange og har også været med flere gange i dén interne udvægelseskomité, der har valgt den hollandske deltager.


Sådan bliver scenen

De hollandske arrangører har også afsløret de første billeder af den store Grand Prix-scene. Den er inspireret af det flade lokale landskab og tager udgangspunkt i det minimalistiske og moderne udtryk. Himmel, hav og land vil være de tre elementer, som det grafiske design vil afspejle. Samtidig vil Green Room også vende tilbage til arenaen - efter et års pause i Tel Aviv, hvor deltagerne sad i en tilstødende afdeling. Eurovision Song Contest 2020 facts:


afvikles i Ahoy Arena i Rotterdam, Holland


1 semifinale: tirsdag d. 12. maj 2020

2. semifinale: torsdag d. 14. maj 2020

Finalen: lørdag d. 16. maj 2020


41 lande deltager i ESC 2020


I forhold til 2019 har Montenegro og Ungarn meldt afbud, mens Bulgarien og Ukraine er vendt tilbage.


BIG 5 (Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien og Frankrig) samt værtsnationen Holland er forhåndskvalificeret til finalen. De øvrige 35 lande fordeles i to semifinaler - hvoraf de ti bedste i hver kvalificerer sig til finalen.


En lodtrækning vil afgøre fordelingen af de to semifinaler. Den endelige startrækkefølge bestemmes af EBU, når alle sangene er kendt.


Både semifinalerne og finalen afgøres efter en seer-afsteming og juryafstemning, der begge udgør 50 % af afgørelsen.2020esc - scene1
2020esc - scene2
2020esc - scene3
2020esc - scene4