EUROSONG DK

Favorit-duoen vandt i tom sal

Ben & Tan vinder DMGP 2020

Det blev et dansk Melodi Grand Prix, som vi sjældent vil glemme. En helt tom Royal Arena i København blev den specielle ramme for feltets ti deltagere, der sammen med værterne Hella Joof & Rasmus Bjerg skulle forsøge at skabe den rigtige Grand Prix-stemning. Og det blev svært - selvom dåselatter og klap optaget på bånd skulle hjælpe på vej.


Bookmakernes favorit vandt

Resultatmæssigt kom bookmakernes bud til at holde stik. Duoen Ben & Tan vandt nemlig overbevisende med "Yes", som modtog hele 61 % af samtlige stemmer i superfinalen. Vindersangen er skrevet af svenskerne Jimmi Jansson og Linnea Deb samt danske Emil Lei, som dermed vinder for andet år i træk. Emil Lei var nemlig også med på "Love Is Forever" sidste år.

Sander Sanchez og Emil de øvrige superfinalister

Ganske som tidligere år, så blev de ti finalister efter første afstemningsrunde barberet ned til tre superfinalister. En jury sendte sammen med tv-seerne Sander Sanchez og Emil videre til næste runde, hvorefter befolkningen suverænt afgjorde sagerne. Ben & Tan vandt overbevisende med 61 %, mens Sander Sanchez (20 %) og Emil (19 %) endte på de næste pladser.


Nu er det altså op til Ben & Tan at forsvare de danske farver i Rotterdam. Danmark deltager i 2. semifinale om torsdagen, og skal optræde i anden halvdel. Først når alle sange er på plads, vil EBU afsløre den endelige startrækkefølge.


Danmark 2020


Video:

Artist: Ben & Tan

Titel: Yes

Musik & tekst:

Emil Lei, Jimmy Jansson, Linnea Deb